Twee medailles voor GV Wierden

Gisteren vond plaatst de eerste plaatsingwedstrijd voor de turnsters die uitkomen in de D1, 4e divisie. Deze wedstrijd vond plaats in Almelo, erg fijn zo’n wedstrijd dicht bij waardoor er ook vele opa’s en oma’s konden komen kijken!

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Evie Bolks, Lara van Elk en Maren Aalvink. Alle drie de turnsters hebben een goede wedstrijd geturnd met mooie oefeningen met name op vloer! Op vloer behaalde de jeugd 1 meiden de beste scores van de wedstrijd. Maren werd hierop 3e, Lara 2e en Evie haalde de hoogste score! Lara haalde ook nog eens de hoogste score op brug. Tijdens de prijsuitreiking mocht Evie plaats nemen op het podium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Lara behaalde erg netjes de 5e plaats waardoor Lara rechtstreeks is geplaatst voor de Overijsselse finale. Maren werd erg netjes 11e maar helaas gingen er 10 turnsters rechtstreeks door.

In de tweede wedstrijd turnden de pupillen 1 D1, Annelyn Bakker, Fleur Lucassen en Annerieke Timmerman. Deze drie turnsters hebben de afgelopen tijd veel vooruitgang geboekt in het netjes turnen, dit was ook terug te zien tijdens de oefeningen. Annerieke behaalde zelfs nog de 2e plaats op vloer. Annerieke is nog maar sinds een korte periode hersteld van een vervelende blessure waardoor dit extra bijzonder is voor haar. Uiteindelijk behaalde Annerieke de 8e plaats waardoor ze rechtstreeks is geplaatst voor de Overijsselse finale. Annelyn behaalde de 13e plaats en Fleur erg netjes de 14e plaats.

In wedstrijd drie werd er door turnsters van GV Wierden geturnd in twee banen. In baan 1 turnden de aller jongsten van de selectie, de instappers. De groep instappers bestaan uit Rosalie Dikkers, Sanne Brinkhuis, Luna-Madee Boersma, Vivian Sonder, Evelijne Schrijver en Lucy Oral. Deze wedstrijd was voor hun de allereerste officiële KNGU wedstrijd, erg spannend maar wat hadden ze er zin in! Vivian scoorde zelfs nog de tweede plek op brug, erg knap! Luna-Madee behaalde de 33e plaats, Rosalie werd 27e, Lucy 23e, Evelijne 11e, Sanne 6e en Vivian 5e. Evelijne, Sanne en Vivian hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de Overijsselse finale.

In baan twee werd geturnd door de junioren Lotte Bredewoud, Britt Rouweler en Tessa Dekkers. Helaas moest Annejet van Grootheest zich afmelden voor deze wedstrijd i.v.m. een blessure, wel was ze aanwezig om de andere turnsters aan te moedigen. De wedstrijd van de junioren was een bewogen wedstrijd met mooie momenten en aantal tegenslagen. Zo werd er bij Britt de verkeerde cd gebruikt waardoor Britt snel haar reserve cd uit de kleedkamer moest halen zodat ze alsnog haar vloeroefening kon turnen. Daarnaast kreeg Tessa tijdens het inturnen op brug een ongelofelijke grote blaar die ook nog eens flink bloedde. Deze hebben we snel verzorgd waardoor ze wel met pijn en aangepaste oefening haar brugoefening kon laten zien. Gelukkig turnde Lotte een stabiele wedstrijd waardoor Lotte de 5e plaats behaalde en zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de Overijsselse finale. Tessa behaalde netjes de 18e plaats en Britt de 25e plaats.

In de vierde en laatste wedstrijd werd er geturnd door de pupillen 2 D1, Celeste Svartman, Kristel van Burken en Mirthe Span. Deze drie turnsters zijn erg aan elkaar gewaagd en dat bewezen ze maar weer tijdens de wedstrijd! Celeste turnde een berg van een balkoefeningen, geen foutje en wiebel te zien waardoor ze de tweede plaats behaalde op dit toestel. Mirthe behaalde op brug en sprong erg netjes de tweede plaats. Maar met kop en schouders liet Kristel aan elk jurylid zien hoe je nu écht moet turnen! Op sprong, brug én balk scoorde Kristel de hoogste scores. Hierdoor mocht Kristel tijdens de prijsuitreiking plaats nemen op het hoogste podium plek waar de gouden medaille om haar nek werd gehangen. Mirthe behaalde erg netjes de 6e plaats en Celeste de 8e plaats. Alle drie de pupillen 2 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de Overijsselse finale!

De trainsters kijken terug op een geslaagde maar lange wedstrijddag. De turnsters die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor de Overijsselse finale hebben tijdens de play offs een tweede kans om zich alsnog te kunnen plaatsen!

Terug naar overzicht