Turntalent verzamelt zich in Wierden

WIERDEN – Welk jong turntalent kwalificeert zich voor de regionale en misschien wel landelijke finales? In Wierden barstte zaterdag de strijd los. Tubantia – Jenny ter Maat 28-01-19, 07:55

De feestelijke oranje, witte en blauwe ballonnen in sporthal ‘n Dikken verwijzen naar de clubkleuren van GV Wierden. De club organiseert deze zaterdag de laatste van drie kwalificatiewedstrijden turnen voor de jeugd voor de landelijke competitie. Zo’n 120 turnsters van 27 Overijsselse clubs strijden op hun eigen niveau voor een plek in de meerkamp of de toestelfinales in district Oost. In vier ronden komt de jeugd in de derde divisie en nationaal 3 en 4 aan bod.

In de sporthal staan aan weerszijden toestellen opgesteld, in het midden ligt de enorme vierkante turnmat, de ‘vloer’. In glimmende pakjes verzamelen de turnsters zich, om op twee podia de winnaars van de derde wedstrijdronde te huldigen. Burgemeester Henk Robben van de gemeente Wierden reikt de prijzen uit aan de glunderende winnaars: dóór naar de volgende ronde. Door de hal schalt de overwinningstune. Hoog niveau Vanaf de zijlijn volgt John Beuving van GV Wierden de gebeurtenissen. Hij is betrokken bij de organisatie van deze wedstrijddag. “Het is het tweede jaar dat GV Wierden een regionale turnwedstrijd organiseert. Deze wedstrijd is van een behoorlijk hoog niveau”, vertelt hij.

Inmiddels begint de vierde en laatste wedstrijdronde. Voor GV Wierden staat de 11-jarige Annerieke Timmerman in de startblokken. Twee jaar geleden was ze Overijssels kampioen, maar nu turnt ze een niveau hoger, in categorie N4. Een ferme aanloop, een stevige afzet op de plankoline en via de pegasus komt ze met een mooie zwaai op de mat neer. “Het ging goed”, vertelt ze na afloop. “Het kost best veel energie om zo’n sprong te maken. Maar als je een goede aanloop hebt kun je je ook goed afzetten.” Ietwat zenuwachtig was ze wel: “Maar als ik begin is dat over.” Beuving: “Als club vinden we het leuk dat onze turnsters aan hun familie kunnen laten zien hoe goed ze presteren.” Op zaterdag 23 maart organiseert GV Wierden opnieuw een regionale wedstrijd in ‘n Dikken, dan de Overijsselse finale op D4 niveau.

Terug naar overzicht