TSR turntoernooi – 25 en 26 november 

Afgelopen zaterdag en zondag hebben de turnsters uit de derde en vierde divisie deelgenomen aan het jaarlijkste TSR turntoernooi in Hellendoorn. Voor de instappers Jorel de Boer en Emma ten Broeke (D1) was het hun eerste ‘echte’ wedstrijd ooit. Jorel en Emma hebben staan stralen op de wedstrijdvloer net als Celeste Svartman en Daphne Sleumer (jeugd 1 D1) die in dezelfde wedstrijd zaten. Het was altijd al bekend dat Daphne erg goed is in balk turnen, dat bewijst ze nu ook maar even want ze haalde de haalde de hoogste score hiermee. In de wedstrijd erna mochten onze pupillen 1 hun kunsten vertonen. Lucy Oral (D1) turnde een goede wedstrijd met mooie oefeningen net als Vivian Sonder (N3). Vivian turnde dit weekend weer beter dan het weekend ervoor! In de Derde wedstrijd zat Annelyn Bakker (pupil 2 D1) in baan 1 en Noa Beuving (jeugd 1 N3), Lara van Elk en Evie Bolks (jeugd 2 4e div.) in baan 2. Van Annelyn zagen we op vloer eindelijk weer haar arabier flikflak die een lange tijd weg is geweest! Dat Annelyn kan springen was ons ook al wel duidelijk, ze haalde het tweede cijfer op sprong. Ook Noa turnde dit weekend alweer beter dan het vorige weekend met mooie cijfers in de top 5 op sprong en brug. Voor Lara en Evie is dit het eerste jaar in de vrije oefenstof, dat betekend dat ze zelf mogen kiezen wat er in hun wedstrijd oefening komt. Maar daarnaast is het ook altijd even afwachten of de jury met alles akkoord gaat. Evie heeft echte springveren ontwikkeld de laatste tijd en haalde de hoogste score met haar sprongen over de Pegasus. Lara haalde met haar mooie oefening op balk de tweede hoogste score ondanks dat Lara een eis op balk niet heeft gehaald. In de vierde en laatste wedstrijd voor GV Wierden op zaterdag turnden Tessa Dekker (junior 4e div.) en Lotte Bredewoud (senior 4e div.). Dat ook Tessa spring benen heeft was ons allang duidelijk, ze sprong twee mooie sprongen over de Pegasus wat haar de hoogste score op leverde. Ook heeft Tessa haar ‘angst’ voor balk overwonnen, zo viel ze vorig turn seizoen nog drie keer van de balk en nu nog maar één keer. Voor Tessa een hele verbetering! Voor Lotte is dit het eerste jaar in de senioren. Je eerste jaar in de senioren is altijd een zwaar jaar, je turnt tegen turnsters die al jaren senior 4e div. zijn. Maar Lotte heeft een goede wedstrijd geturnd en wist zich stand te houden tussen al die senioren!

Op zondag turnden de instappers N3, Lotte Nijland, Celeste Del Grosso en Jessica Stanga. Deze turnsters kregen de opdracht om meer netheid te laten zien dan vorig weekend in Hengelo. Dat hebben ze gedaan en hebben zich dus ten opzichte van vorige week weer een stukje verbeterd!

Helaas hadden we voor dit weekend ook heel wat afmeldingen want Luna-Madée Boersma, Rosanne Timmerman en Finette Scholten hebben een blessure. Helaas moesten Annerieke Timmerman, Kristel van Burken en Mirthe Span zich ook afmelden.

Op naar aankomend weekend want dan mogen Kristel van Burken, Mirthe Span en Finette Scholten hun wedstrijd turnen in Doetinchem in de tweede divisie. Kristel en Mirthe zijn dit seizoen gepromoveerd van de vierde naar de tweede divisie.

Terug naar overzicht