Succes voor Wierdens talent

WIERDEN – Zaterdag 10 februari is in sporthal ‘n Dikken in Wierden de KNGU toestel turnen dames play-off wedstrijden 4e divisie gehouden. De door gymvereniging Wierden georganiseerde wedstrijden stonden bol van gezonde spanning bij de deelneemsters én het aanwezige publiek. Ruim 200 turnsters uit verschillende leeftijdscategorieën streden, in een sfeervolle sporthal, om een felbegeerde plaats in de Overijsselse finale.

Voor het eerst sinds lange tijd konden bewoners in Wierden en omgeving weer eens kennismaken met turnsport op hoog regionaal niveau. In de zeer goed georganiseerde wedstrijden streden de turnsters in de leeftijd van acht tot ruim twintig jaar in vier wedstrijden voor hun laatste kans. Slechts een beperkt aantal plaatsen gaven recht om alsnog mee te doen met de finale op 24 maart in Hengelo. Er werd geturnd op de onderdelen balk, ongelijke brug, sprong en vloer.

De turnsters van GV Wierden turnden een goede wedstrijd. Instapper Emma ten Broeke had ongelofelijk veel plezier in haar wedstrijd en dat straalde ze ook uit. De trainsters zijn heel erg trots op Emma met de uitvoering van de ‘handstand platval’ op sprong. Door deze te turnen liet zij zien dat zij haar angst heeft overwonnen. Lucy Oral turnt in de leeftijdscategorie Pupil 1 en liet zien hoe goed zij vooruit is gegaan in de netheid van haar oefeningen. Wat een sprongen heeft Lucy hierin gemaakt! Ook Annelyn Bakker, Pupil 2 turnster, heeft een goede wedstrijd geturnd. Annelyn straalde op de vloer en liet zien dat ze er was! Zowel Emma, Lucy als Annelyn eindigden in de middenmoot van het deelnemersveld. Jeugd 1 turnster Celeste Svartman deed het uitstekend tijdens haar wedstrijd, ze was een beetje grieperig maar dit was niet te zien. Celeste voerde haar oefeningen zeer goed uit en plaatste zich als 4e voor de finale. Helaas had Senior Lotte Bredewoud wat pech op balk! Op vloer straalde Lotte en kreeg ze een luid applaus van haar Wierdense fans! Na afloop van haar oefeningen bleek dat zij de finale net had gemist.

Wethouder sport Nico Lansink Rotgerink kon door ziekte helaas niet aanwezig zijn. Collega Dianne Span reikte namens hem de prijzen aan de winnaars uit.

Naast de mooie sportmomenten was er zaterdag nog meer te beleven. Ter ondersteuning van gymvereniging Wierden was er een loterij met mooie prijzen georganiseerd. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door een aantal Wierdense winkeliers. Naast hun ondersteuning werd voor de jury en de vele vrijwilligers de catering verzorgt door Sterk Langs De Lijn en Jumbo Wierden. Namens GV Wierden bedanken wij de bedrijven voor hun steun.

Terug naar overzicht