Play offs 4e divisie turnen

Gisteren vond plaats de play offs wedstrijden voor de 4e divisie turnsters. Tijdens deze play offs hadden de turnsters die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor de finale de kans om dit alsnog te doen. Helaas was de doorstroom tijdens de wedstrijden wel heel erg klein en ging er soms alleen maar de de behaalde podiumplaatsen door.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan onze pupillen 1 D1. Annelyn Bakker en Fleur Lucassen hebben de afgelopen weken er hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten, met name op balk. Beiden turnden een geweldige foutloze balk oefening! Fleur behaalde zelfs de 4e score op dit 10 cm brede onderdeel. Op deze manier is het erg lekker om je wedstrijd te startten en dat was ook terug te zien op de rest van de toestellen. Fleur behaalde erg netjes de 6e plaats en Annelyn de 9e plaats.

In wedstrijd 2 mochten de jongste turnsters van de dag hun oefeningen laten zien. De instappers Rosalie Dikkers, Lucy Oral en Luna-Madeé Boersma startten op brug. Waar Lucy en Rosalie kleine foutjes turnden, turnde Luna-Madeé een geweldige brugoefening waar ze de 4e hoogste score behaalde. Uiteindelijk behaalde Luna-Madeé de 13e plaats, Lucy de 17e plaats en Rosalie de 20e plaats.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze junioren, Britt Rouweler, Tessa Dekkers en Annejet van Grootheest. Helaas kon Annejet niet een volledige wedstrijd draaien i.v.m. een vervelende blessure. Wel turnde ze een erg mooie balk en vloer oefening! Britt startte de wedstrijd vervelend op balk maar herpakte zichzelf en turnde de rest van haar wedstrijd foutloos. Britt behaalde 26e plaats. Gelukkig had Tess wat meer geluk en turnde een foutloze wedstrijd! Ook was aan de reactie van de jury te zien dat ze de sprongen over de Pegasus van Tessa erg mooi vonden, ze haalde de tweede score op dit onderdeel. Uiteindelijk behaalde Tessa de tweede plaats en mocht het zilver in ontvangst nemen. Tessa heeft zich alsnog geplaatst voor de finale die ze samen met Lotte Bredewoud mag gaan turnen.

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan Maren Aalvink (jeugd 1 D). Maren heeft dit seizoen erg veel pech. Ze kan weinig trainen i.v.m. een blessure en daarom moest ze deze wedstrijd er hard voor knokken. Maren startte op balk met erg veel zenuwen, gelukkig kon ze deze de baas blijven want ze turnde een geweldige balk oefening wat het tweede hoogste score opleverde. Op de overige toestellen turnde Maren ook foutloos, ze behaalde op vloer de hoogste score en op sprong de vierde hoogste cijfer. Deze hoge scores kon ook maar één ding betekenen, namelijk GOUD! Een erg bijzondere dag voor Maren want ze mocht twee keer op het podium komen omdat ze ook nog eens jarig was! Maren mag de finale gaan turnen samen met haar andere turnmaatjes Evie Bolks en Lare van Elk.

Turnen is dan wel een individuele sport maar ook een beetje een team sport en dat hebben wij met z’n allen bewezen! Annerieke Timmerman (pupil 1), Lotte Bredewoud (junior) & Evie Bolks (jeugd 1) waren aanwezig om hun turnmaatjes aan te moedigen, te troosten en te helpen waar nodig was.

Klik hier om de foto’s te bekijken

Terug naar overzicht