Kristel van Burken District kampioen!

Zaterdag vond plaats de district finale van de vierde divisie turnsters. Tijdens deze district finale turnen de beste turnsters uit de regio Overijssel, Gelderland midden en Gelderland west. Het is al een hele prestatie om in deze finale te staan, dit is dus de kers op de taart van het seizoen. Maar de turnsters hadden een druk weekend met twee shows van de uitvoerig en de district finale.

In de tweede wedstrijd werd geturnd door onze Overijsselse kampioen Annerieke Timmerman (pupil 1) en Lotte Bredewoud (junior). Annerieke begon heel sterk op brug waar ze de hoogste tweede score behaalde. Helaas moest ze de balk één keer vervroegd verlaten. Gelukkig heeft Annerieke zich kunnen herpakken en stond ze te stralen op de vloer zoals Annerieke dat ook zo goed kan. Uiteindelijk eindigde Annerieke erg knap 9e!
In de andere baan turnde Lotte, zij begon ook érg sterk op vloer. Lotte heeft de laatste tijd hard gewerkt om haar sprongen op sprong te verbeteren. Dit was dan ook duidelijk te zien en liet twee mooie sprongen zien. Deze goede lijn heeft Lotte doorgetrokken naar de andere toestellen waardoor ze erg netjes 27e werd in een sterk deelnemersveld.
In de derde wedstrijd turnde Kristel van Burken en turnt in de categorie pupil 2. Kristel is het afgelopen jaar steeds stabieler gaan turnen. Dat deed ze zaterdag dus ook wat leidde tot een ongelofelijk mooi resultaat. Zo turnde ze op elk toestel foutloos en was er weinig aftrek in te vinden. Ze turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Ze haalde de hoogste score op vloer en brug, op balk haalde ze de derde hoogste score. Met één volle punt verschil van de nummer twee mocht ze plaats nemen op het hoogste podium om het goud in ontvangst te nemen. Kristel is de nieuwe DISTRICT KAMPIOEN van haar categorie.
In de vierde en laatste wedstrijd turnde Lara van Elk, zij turnt in de categorie jeugd 1. Lara’s eerste toestel was balk, gelukkig bleef Lara staan en turnde een prima balk oefening. Vervolgens mocht ze naar vloer waar ze ook erg mooi turnde. Deze goede lijn trok ze door naar haar andere toestellen. Helaas had Lara wat pech met de jury waardoor sommige cijfers wat tegen vielen. Dan blijkt het maar weer dat turnen een jury sport is en elke jury is anders dus ziet andere dingen. Maar Lara werd erg netjes 23e in een sterk deelnemersveld.

Trainsters en supporters zijn trots op de behaalde resultaten tijdens de district finale. We hebben genoten van de mooie oefeningen en het plezier dat de turnsters uitstralen!

Terug naar overzicht