Finette Scholten 4e tijdens kwartfinale NK 2e divisie

Afgelopen weekend werden de kwartfinale turnen 2e divisie in Harlingen gehouden. In deze categorie doet 1 turnster van GV Wierden mee.

Finette turnt naast Wierden ook 1x in de week bij Achilles WIL Almelo, zodat ze vaker in een turnhal kan trainen. Dat is zeker niet onbelangrijk voor dit niveau.

Finette komt uit in de categorie jeugd en mag dit seizoen voor het eerst eigen oefeningen maken. 

In Harlingen start Finette haar wedstrijd op vloer. Tijdens deze oefening liet ze nieuwe elementen zien. Voor deze oefening krijgt ze 10.767 van de jury. Bij sprong laat ze een stabiele sprong zien wat wordt beloond met 11.100. Het derde toestel is brug. Tijdens het inturnen maakt Finette een flinke val van brug, maar ze stond op en liet tijdens de wedstrijd een supermooie oefening zien. Hiermee scoorde ze met 11.733 het 2e cijfer bij brug. Na 3 toestellen staat ze op een 4e plek. Als laatste kwam balk aan de beurt. Dat is altijd lastig om je oefening te doen op de 10 cm dunne balk. Finette had haar zenuwen goed onder controle en kreeg van de jury 11.500 wat eveneens een 2e plek opleverde bij balk.

Na 4 toestellen eindigde Finette op een mooie 4e plek net 0.067 punten achter de nr 3. Hiermee plaatst ze zich ruimschoots voor de halve finale.

Ook haar turnvriendin Indy Scheppink (Raduga/Achilles WIL) heeft zich geplaatst voor deze halve finale. De volgende wedstrijd vindt in april plaats in Leusden of Rotterdam.

Terug naar overzicht