Finale heren turnen district Oost

Afgelopen zaterdag was de finale van het heren turnen district Oost in Putten.

Mats Hoppen had zich geplaatst in de categorie Benjamin 15. Hij turnde een hele mooie wedstrijd en behaalde zelfs een tweede plaats op sprong! Uiteindelijk werd hij netjes 6e.

In de categorie Instap niveau 15 hadden Stenn Gierveld, Mauro Visser en Luuk Nuis zich geplaatst. Het niveauverschil met de tegenstanders was hier wel erg zichtbaar. De jongens van GV Wierden trainen slechts één uur in de week en turnen tegen jongens die gemiddeld drie uur per week trainen. Desondanks deden ze het erg goed! Mauro werd 5e, Stenn 4e en Luuk zelfs 3e!

Loek Verhaak deed mee op Pupil niveau 14. Ook Loek had erg sterke tegenstanders, maar hij wist de allerhoogste score op rekstok te halen! Uiteindelijk behaalde hij een mooie 6e plek.

Levi Companje turnde op Pupil niveau 12 en liet een hele stabiele wedstrijd zijn.

Zijn specialiteit is het mooie gespannen en strakke turnen. Hij mag zich kampioen van district Oost noemen en nam een mooie gouden plak mee naar huis!

Daan Lammertink kwam uit in de categorie Jeugd niveau 11. Halverwege de wedstrijd kwam Daan met de mooie opmerking ´ik denk dat dit een mooie les voor mij wordt, ik kom een keer niet op het podium´. Iets wat hij niet gewend is, gebeurde… Hij kwam niet op het podium en werd 7e. Desondanks heeft hij hele mooie oefeningen laten zien, met erg veel discipline en netheid.

De trainers, Niels Koerssen en Tamara Buijse, zijn erg trots op hun jongens en maken zich nu klaar voor de toestelkampioenschappen op 1 april (geen grapje) in Harderwijk.

Terug naar overzicht