Annerieke Timmerman Overijssels kampioen

Zaterdag 25 maart Overijsselse finale – Hengelo

Afgelopen zaterdag vond plaatst de Overijsselse finale plaats in Hengelo. Voor deze finale hebben wél 12 turnsters zich geplaatst, dat is bijna de gehele groep van de 4e divisie! We waren natuurlijk als erg trots dat we met zo’n grote groep konden deelnemen. Er was ook nog de mogelijkheid om je te plaatsen voor de district finale. 

Wedstrijd 1 – instap

De eerste wedstrijd startte om 8.45 met de drie geplaatste instappers, Vivian Sonder, Evelijne Schrijver & Sanne Brinkhuis. Evelijne is nog herstellende van een arm blessure maar wilde wel graag de finale turnen omdat het best knap is dat je de finale hebt behaalt. Helaas kon Evelijne niet alle onderdelen doen zoals ze kon voor de blessure, maar ondanks dat heeft ze wel laten zien wat ze wel kan! Met een 21e plaats mag Evelijne trots op zichzelf zijn. Sanne was net op tijd weer pijn vrij van een hand blessure. Door deze blessure kon Sanne de afgelopen weken ook niet volledig trainen, dan ga je toch niet helemaal lekker de wedstrijd in. Toch heeft Sanne erg goed en netjes geturnd! Sanne behaalde netjes de 14e plaats. Gelukkig heeft Vivian wel gewoon kunnen trainen de afgelopen periode. Vivian liet hele mooie oefeningen zien maar helaas maakte ze hier en daar paar kleine foutjes. Vivian eindigde netjes op de 16e plaats.  

Wedstrijd 2 -pupil 1

In de categorie pupil 1 turnt Annerieke Timmerman. Annerieke turnde zaterdag de sterren van de hemel. Ze startte erg strak op balk waar ze de 2e hoogste score behaalde. Vervolgens mocht ze na vloer. Annerieke stond te stralen op de vloer en het plezier straalde ervan af. En wat kreeg ze een verdiende hoge score wat ook de hoogste bleek te zijn van haar hele groep. Het was nu nog zaak om nog netjes te turnen op sprong en brug, dit lukte dan ook erg goed. Deze goede wedstrijd kon eigenlijk maar één ding betekenen, een medaille! Maar niet zomaar een medaille, een gouden medaille ging mee na huis! Annerieke mag zich Overijssels kampioen benoemen dit seizoen! En uiteraard mag Annerieke in de district finale turnen. 

Wedstrijd 3 – pupil 2 & junior

In baan 1 turnden Kristel van Burken, Celeste Svartman & Mirthe Span. Deze turnsters mochten beginnen op vloer. De opdracht die ze hadden meegekregen was stralen op de vloer. Dit lukte dan ook erg goed bij de turnsters. Helaas maakte Mirthe & Celeste een fout op vloer maar behaalde Kristel de hoogste score op vloer! De overige toestellen werd ook erg netjes geturnd en stonden ze te stralen op de vloer. Celeste behaalde uiteindelijk de 26e plaats, Mirthe eindigde 15 en Kristel 9e. Er gingen 14 turnsters door naar de district finale, voor Mirthe geld dit dat ze net niet door is maar heeft Kristel zich netjes geplaatst voor de volgende finale.

In baan 2 turnden Lotte Bredewoud en Tessa Dekkers. De turnsters startten op balk, Lotte zette hier een knappe en nette oefening neer. Helaas ging dit bij Tessa niet zo goed en moest ze de balk te vroeg verlaten. Gelukkig herpakte Tessa zich bij vloer en turnde zo de wedstrijd netjes uit. Tessa behaalde de 30e plaats. Lotte trok de goede lijnen door naar de andere toestellen. Helaas had ze vrijdag tijdens de laatste training had oude blaar weer open gedraaid op de brug. Met pijn aan haar hand heeft ze haar oefening hier en daar aangepast maar turnde deze wel netjes uit. Lotte liet ook nog een nieuwe wedstrijd sprong zien over de Pegasus. Lotte behaalde de 5e plaats wat ruim voldoende was om door te kunnen stromen naar de district finale.

Wedstrijd 4 – Jeugd 1

Voor deze wedstrijd hadden alle drie de jeugd turnsters zich geplaatst voor de finale. Helaas moest Evie Bolks zich afmelden i.v.m. een gebroken been. Lara van Elk & Maren Aalvink turnden wel de wedstrijd. Beide turnsters startten erg goed op brug, helaas maakte Maren hier wel een dure fout. Lara behaalde zelfs nog de hoogste score op brug. Gelukkig zette Maren de knop om zodat ze op balk wel een goede oefening neer kon zetten en dat deed ze! Net als Lara trok ze deze goede lijnen door naar de andere toestellen. Lara behaalde op balk de tweede cijfer en Maren haalde op vloer de hoogste score! Maren eindigde uiteindelijk 11e en Lara knap 4e. Er stroomden 10 turnsters door naar de district finale, helaas viel Maren daar net buiten maar plaatste Lara zich ruimschoots wel!

Aan de einde van de dag hebben er 4 turnsters zich geplaatst voor de district finale en 2 reserve plaatsen. De turnsters mogen allemaal trots op zichzelf zijn, dat zijn de trainsters namenlijk wel op de turnsters. Voor de trainsters was het een erg lange wedstrijd dag, ze hebben wel 12 uur lang in de zaal gelopen. Uiteraard waren er zaterdag ook super veel supporters, turnster, ouders & opa en oma’s waren er allemaal om de turnsters aan te moedigen.

Bekijk hier de foto’s

Terug naar overzicht