9 turnsters GV Wierden naar Overijsselse Kampioenschappen

Afgelopen weekend waren de play-off wedstrijden 4e divisie in Rijssen. Hier konden de turnsters proberen zich alsnog te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. In wedstrijd 1 kwamen Bo Schasfoort en Chaéla van der Meer in actie in de categorie instap. Bo ging heel goed van start op sprong. Ze haalde hier het hoogste cijfer van iedereen. Uiteindelijk eindigde ze op de 17e plek. Chaéla turnde een hele mooie brug oefening. Ze kreeg hiervoor de hoogste score van de jury. Op sprong kreeg ze het 4e cijfer. Dit leverde haar na 4 toestellen een 4e plek op. Genoeg voor de finale.

In wedstrijd 2 kwamen de pupillen 1 in actie. Celeste wel Grosso, Emma ten Broeke en Jorel de Boer. Celeste turnde zichzelf na de 7e plek met een 3e cijfer op sprong en 5e op brug. Helaas was dit net te weinig voor een finaleplaats. Emma verbeterde zich goed ten op zichte van de vorige wedstrijd. Toen ging sprong nog niet goed en nu had ze het 5e cijfer bij sprong. Ook bij brug kreeg ze het 5e cijfer. Emma werd 12e. Jorel turnde goede oefeningen en liet mooie verbeterpunten zien. Zij eindigde op de 19e plek.

In de laatste wedstrijd mochten Lucy Oral (pupil 2) en Lotte Bredewoud (senior) hun oefeningen laten zien. Lucy had het 3e cijfer op sprong. Ook turnde ze vandaag voor het eerst een volledige vloeroefening. Ze straalde tijdens haar oefening. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten door een val. Uiteindelijk werd Lucy 20e. In de andere baan mocht Lotte laten zien wat ze kan en dat deed ze erg goed. Lotte eindigde op de 5e plek met een 4e cijfer op sprong en vloer en 5e cijfer op balk. Hiermee plaatste Lotte zich voor de finale.

De finale wordt op 23 maart in Wierden gehouden. Naast Chaéla en Lotte komen ook Leanne Dollen, Sanne Dekkers, Daphne Sleumer, Lotte Stam, Evie Bolks, Daniëlle Averesch en Marlène Averesch tijdens deze finale in actie. Deze turnsters hadden zich tijdens de vorige wedstrijd al rechtstreeks geplaatst.Terug naar overzicht