7 turnsters Gymvereniging Wierden door naar Districtsfinale!

WIERDEN – Zaterdag 23 maart zijn in sporthal ‘n Dikken de Overijsselse Kampioenschappen 4e divisie gehouden. In de door Gymvereniging Wierden georganiseerde wedstrijden streden ruim 200 turnsters in vier leeftijdscategorieën om de Overijsselse titel én een plaats in de districtsfinale (Overijssel en Gelderland). Er werd geturnd op de onderdelen balk, ongelijke brug, sprong en vloer. Vanuit GV Wierden hadden 8 turnsters zich geplaatst voor deze kampioenswedstrijden.

In de eerste wedstrijd mochten de instappers, Leanne Dollen, Chaéla van der Meer en Sanne Dekkers, beginnen aan hun wedstrijd. Leanne turnde een hele mooie wedstrijd. Ze haalde het hoogste cijfer op balk en het tweede cijfer op sprong. Zij kreeg uiteindelijk de zilveren medaille om gehangen. Chaéla turnde eveneens een mooie wedstrijd met het hoogste cijfer op sprong. Na het turnen van de vier toestellen werd zij vijfde en plaatste ook zij zich voor de districtsfinale. Sanne had helaas niet de juiste voorbereidingsweek die ze graag gehad had. Ondanks dat straalde ze vandaag en liet ze mooie oefeningen zien. Zij werd twintigste, jammer genoeg niet voldoende voor een plaats in de districtsfinale.

In de tweede wedstrijd kwam Daphne Sleumer in actie in de categorie jeugd 2. Zij turnde strakke oefeningen wat op vloer zelfs beloond werd met het hoogste cijfer. Zij werd uiteindelijk zevende en plaatste zich hiermee voor de districtsfinale.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de junioren, Evie Bolks en Lotte Stam. Evie straalde tijdens de wedstrijd en liet mooie oefeningen zien wat haar op vloer een tweede cijfer opleverde. Na de wedstrijd kreeg zij op het podium de zilveren medaille uitgereikt. Lotte had wat last van de zenuwen, maar liet ondanks dat mooie oefeningen zien. Zij eindigde op de tiende plaats. Beide resultaten waren voldoende voor een plaats in de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd van die dag kwamen de senioren in actie. Helaas kon Lotte Bredewoud niet mee doen aan de wedstrijd. De zussen Marlène en Daniëlle Averesch deden wel mee. Marlène turnde een goede stabiele wedstrijd. Ze kreeg het hoogste cijfer op balk en het derde cijfer op vloer van de jury. Na het turnen van de vier toestellen kreeg zij het zilver om gehangen. Daniëlle had de laatste training een verkeerde landing gemaakt en het was nog even spannend of ze kon turnen. Gelukkig kon ze deelnemen. Helaas zat ze niet helemaal in de wedstrijd. Ondanks dat turnde ze zich naar de tiende plaats, en plaatste zij zich samen met Marlène voor de districtsfinale.

De turnsters kunnen zich nu voorbereiden op de districtsfinale welke op 11 mei in Hengelo wordt gehouden.

De medaille winnaars van boven naar beneden, Evie Bolks, Marlène Averesch, Leanne Dollen.

Terug naar overzicht